Monday, 16 September 2013

Cantaloupe Melon Salad

Bahan-bahan 
  • 115g strawberi
  • 1tbsp gula aising
  • 1/2 cantaloupe melon (tembikai timun yg berwarna jingga)

Cara-cara

  1. Panaskan tempat pemanggang (grill).
  2. Potong buah strawberi kepada 2 bahagian. Susun diatas tempat pemanggang dan taburkan gula aising diatas buah strawberi menggunakan penapis.
  3. Panggang buah strawberi tersebut selama 4-5minit atau sehingga gula mulai berbuih dan bertukar warna perang-keperangan.
  4. Sementara itu, keluarkan biji di dalam buah tembikai timun menggunakan sudu. Kupas kulit buah tembikai timun dan potongkannya memanjang atau kiub
  5. Susun buah tembikai timun yang dipotong memanjang itu di atau pinggan.
  6. Ambil buah strawberi yang dipanggang dan letakkannya diatas buah tembikai timun yang disusun itu.
  7. Taburkan dengan sedikit gula aising menggunakan penapis di atas salad tersebut.
  8. Hidangkan dengan segera.

No comments: