Creme Fraiche & Coriander Chicken
Bahan-bahan
- 6 paha ayam yang dibuang kulit dan tulang
- 60 ml creme fraiche
- 1 ikat daun ketumbar (coriander leaf) dipotong kasar
- 1 tbsp minyak masak bunga matahari (boleh digantikan dengan minyak zaitun)
- Garam dan lada hitam
Cara-cara
- Gunakan pisau tajam dan potong ayam kepada 3-4 bahagian.
- Panaskan minyak dalam kuali besar dan masukkan ayam. Masak selama 6 minit dan kalih-kalihnya sehingga masak.
- Masukkan creme fraiche dan kacau sehingga cair dan biarkan campuran ni mengeluarkan buih (mendidih) selama 1-2 minit.
- Masukkan daun ketumbar ke dalam ayam tadi dan tambahkan garam dan lada hitam untuk rasa. Rasa mengikut citarasa sendiri.
- Hidangkan serta merta sementara masih panas.
No comments:
Post a Comment