Wednesday, 18 September 2013

Creme Fraiche & Coriander Chicken

Bahan-bahan 
  • 6 paha ayam yang dibuang kulit dan tulang
  • 60 ml creme fraiche
  • 1 ikat daun ketumbar (coriander leaf) dipotong kasar
  • 1 tbsp minyak masak bunga matahari (boleh digantikan dengan minyak zaitun)
  • Garam dan lada hitam

Cara-cara

  1. Gunakan pisau tajam dan potong ayam kepada 3-4 bahagian.
  2. Panaskan minyak dalam kuali besar dan masukkan ayam. Masak selama 6 minit dan kalih-kalihnya sehingga masak.
  3. Masukkan creme fraiche dan kacau sehingga cair dan biarkan campuran ni mengeluarkan buih (mendidih) selama 1-2 minit. 
  4. Masukkan daun ketumbar ke dalam ayam tadi dan tambahkan garam dan lada hitam untuk rasa. Rasa mengikut citarasa sendiri.
  5. Hidangkan serta merta sementara masih panas.

No comments: